Det sker!

Det sker!

Portræt af familien Frimodt

Et sted med muligheder for hele familien

Jais og Hanne-Dorthe bor i Glamsbjerg sammen med deres tre børn. Gustav på 17 år og tvillingerne Magnus og Alberte på 15 år. Hanne-Dorthe er leder af Gummerup vuggestue og Jais arbejder som salgschef i Køge. Han pendler derfor ofte fra Glamsbjerg til Sjælland og er på kundebesøg i hele Danmark.

Hvordan har det været for familien at skifte det susende byliv ud med Glamsbjerg, og hvilke muligheder fik dem til at flytte netop hertil? – det spurgte vi familien om.

Hvorfor flyttede I til Glamsbjerg?

Før var vi rigtige byboere. Vi boede i centrum af Odense i lejlighed, men i 1996 flyttede vi til Glamsbjerg, da vi gerne ville bo i hus. Vi havde kigget på flere huse i udkanten af Odense,
men der var ikke nogen af mulighederne, som var lige i øjet. En dag faldt vi i snak med en bekendt, som fortalte, han havde et hus til salg i Glamsbjerg. Den mulighed havde vi ikke tænkt på, men vi tog ud og kiggede, og faldt for det med det samme.

Hvad var fordelen ved at vælge et hus netop her?

Herude kunne vi få meget mere hus for pengene samtidig med, at vi havde alle de muligheder, vi ellers skulle bruge. Vi spiller begge to golf, og det var jo helt perfekt, da der også er flere muligheder for det her.

Hvordan var det at flytte hertil?

Det var anderledes at flytte hertil, end hvis man f.eks. er ny i Odense. Da vi kom til Glamsbjerg, var det rigtig nemt at skabe et netværk, og man kommer hurtigt i forbindelse med mennesker via fritidsaktiviteterne, kulturlivet, børnenes skole og de mange foreninger, der er her.

Hvordan er det at pendle fra Glamsbjerg?

Det er egentlig ret nemt. Der er ikke så langt til motorvejen, og når man først når den, så er det nemt at køre både til Sjælland og trekantsområdet.

Hvilke fordele ser I som de største ved at bo her?

Den største fordel er jo, at vi har natur, fritid og børnenes skoler tæt på. Vores familie dyrker meget forskelligt sport, så vi har benyttet os bredt af de foreninger, der her her bl.a. golf, håndbold, fodbold og badminton. Foreningerne er rigtig gode, og golfklubben har bl.a. fostret nogle meget dygtige spillere, hvoraf 2 lige nu spiller på landsholdet og flere er blevet professionelle trænere i klubber i hele Danmark. Nogen er sågar blevet danske mestre.

Hvilke fordele er der ved de mange skoletilbud, som er her?

Byen og institutionerne har udviklet sig rigtig meget, siden vi kom hertil. Skoletilbuddene har betydet, at de unge kan tage rigtig meget af deres uddannelsesforløb i byen, fra vuggestue til videregående uddannelse, og det betyder jo, at de bliver længere i byen. Det er godt for by- og handelslivet, og det er jo også en rigtig stor fordel ved at bo her.

Hvilke muligheder tilbyder Glamsbjerg ellers en typisk børnefamilie?

Der er rigtig mange muligheder her. Vi bruger ofte biografen, friluftsbadet om sommeren og naturen tæt på byen, og så er der flere forskellige arrangementer som f.eks. koncerter i hallen og halfester for de unge – og foreninger har vi mange af f.eks. kunstforeninger, teaterforeningen og flere forskellige idrætsforeninger, så der er noget for enhver smag, alder og interesse.

Hvad er det vigtigste, man skal vide, hvis man tænker på at flytte til Glamsbjerg?

Der er nogle muligheder for alle her, uanset hvor man er i livet. Er man en familie med børn, så er der rigtig mange muligheder for både pasning og skoletilbud. Huspriserne er gode, og der er mange muligheder for at finde en god bolig.

Omfattende og gode kollektive trafikforbindelser

Der er et meget omfattende kollektivt busnetværk med mange afgange, der gør det nemt at komme til og fra byen – herunder til og fra Odense.

Boligpriser, du kan betale

Du kan vælge mellem meget velbeliggende grunde - store og små parcelhuse - nye og ældre boliger.

Unik uddannelsesby – Giv dine børn en god start

Byen har et omfattende og meget varieret uddannelsestilbud.

Byen er på en helt særlig måde præget af at være uddannelsesbyen på Sydvestfyn.

Friluftsliv

Skov, golfbaner, vandreruter og friluftsbad. Glamsbjerg har det hele, når det drejer sig om gode oplevelser i den omgivende smukke natur. 

Erhverv & handel

Særdeles gode tilbud på dagligvareområdet og mange specialbutikker.

Fuld af liv

Friluftsbad, svømmehal, golfbane, mange sportsanlæg, sundhedscenter og det liv, de mange unge uddannelsessøgende giver.