Det sker!

Det sker!

Portræt af familien Mulvad Ernst

Opera og veteranbiler

Børnefamilien Mulvad Ernst bor i landsbyen Køng. Den lille hyggelige landsby ligger lige uden for Glamsbjerg mod sydøst og er vokset sammen med nabolandsbyen Gummerup. Her har familien boet siden 2009, hvor Kristine og Martin opdagede Fabrikken Aadal, en lille nedlagt trævarefabrik, der nu fungerer som en aktiv familiebolig med god plads.

Kristine er 42 år og uddannet operasanger. Hun er til daglig lærer i Assens Musikskole og Assens Sangkraftcenter. Derudover har Kristine også hele tiden gang i nye spændende sang- og musikprojekter som for eksempel koncerter og andet.

Martin på 49 år er journalist og kulturredaktør på TV 2/Fyn, hvor han som redaktionsleder arbejder på at udvikle tv- stationens dækning af det fynske kulturliv, men ofte også selv er på skærmen med nyheder. Martin er desuden bilentusiast, især når det gælder gamle, specielle biler.

Kristine og Martin har sammen to små piger, Karen på 3 år og Ellen på 5.

Hvorfor netop Glamsbjerg?

Vi har i perioder af vores liv boet i større byer, blandt andet København og Odense, på grund af uddannelse og job, men vi er begge to oprindelig opvokset på landet. På den baggrund er det naturligt for os at være en familie, der bor i en landsby, med et aktivt fællesskab med mennesker omkring os, og tæt på naturen. Da Kristine opdagede stedet her var til salg, vidste vi med det samme, at det var det rigtige. Både huset var helt specielt og interessant, men også området er ret optimalt. Her får vi et landsbyfællesskab og så den velfungerende by Glamsbjerg i kombination.

Hvordan er pasningsmulighederne lokalt?

Vi har været så heldige at få plads til begge vores børn i den populære private Gummerup Vuggestue, og siden er både Karen og Ellen gået videre i den kommunale børnehave, der ligger lige overfor. Begge de to daginstitutioner ligger i gåafstand, og det er simpelthen skønt ikke at skulle ud at køre for at aflevere og hente børnene.

Vi har varierende arbejdstider, men ofte har vi god tid om morgenen. Det giver en dejlig start på dagen, hvor vi stille og roligt kan spadsere med børnene hen til børnehaven. Der er et meget nært miljø mellem de forskellige institutioner her i området, og det skaber et godt forløb, både socialt og fagligt for børnene. Vuggestue, børnehave, SFO, ungdomsklub og skole samarbejder i et samlet forløb fra lille til stor. Det lægger vi vægt på, for det giver en god balance mellem det nære og trygge miljø og et godt fagligt miljø. Det var en af de ting, vi havde fokus på, da vi flyttede hertil.

Hvad er forskellen mellem at bo her og i byen?

Vi nyder at bo godt i en landsby med muligheden for at køre ind til byen, når vi har brug for det, i stedet for omvendt. Med et travlt og udfordrende arbejdsliv er det rart at kunne koble fra, når man er hjemme, og få jordforbindelse. Men man skal ikke tage fejl af livet i en landsby, det er ikke dødt, som nogen går og tror. Et sted som her i Køng og Gummerup, hvor landsbyerne fungerer godt, og hvor vi hænger tæt sammen med Glamsbjerg, er der masser af muligheder for fælles oplevelser og udviklingsmuligheder. Glamsbjerg er så også noget helt særligt på Fyn, fordi byen både har et stort gymnasium, handelsskole, erhvervsskole, VUC, flere friskoler, og et par store efterskoler. Glamsbjerg er anerkendt som en af Fyns bedste skolebyer, og det giver liv – og i øvrigt sikrer det også gode busforbindelser, det er også en luksus at have til rådighed her.

Hvordan hænger hverdagen sammen?

Der er godt nok fine busforbindelser, også direkte til og fra Odense, men en ekstra bil er nødvendig for os, blandt andet fordi vi har varierende arbejdstider. Til gengæld kan vi låne bil nummer to ud til venner og naboer i en snæver vending. Så gengælder de måske den tjeneste på anden måde. Sådan hænger tingene godt sammen i et landsbyfællesskab. Og så spiller det også en rolle, at huspriserne er væsentligt lavere her end for eksempel Odense og andre større byer. Det giver større økonomisk råderum i hverdagen. Måske til en større eller ekstra bil, eller til andre former for luksus, man har lyst til.

Er det nemt at finde den rette bolig her?

Vi har behov for at bo et sted, hvor der er godt med plads omkring os, og det har vi fundet her. Vores ejendom er gammel, med masser af historie, og en stor grund, hvor der er plads til, at hele familien kan boltre sig. Vi har plads til at holde større fester, og vi kan også afholde offentlige arrangementer. Vi har for eksempel flere gange arrangeret koncerter fra en lille scene her på Fabrikken Aadal under overskriften ”Opera i udhuset”. Her er også plads til gamle biler, og stedet har et par gange dannet ramme om et veteranbilstræf med 120 deltagere og 75 klassiske biler. Sådan er et godt liv for os, men en del af charmen ved at bo i en landsby, og i et lokalområde som Glamsbjerg, det er jo muligheden for at bo og leve på vidt forskellige måder, og alligevel i et godt fællesskab.

Omfattende og gode kollektive trafikforbindelser

Der er et meget omfattende kollektivt busnetværk med mange afgange, der gør det nemt at komme til og fra byen – herunder til og fra Odense.

Boligpriser, du kan betale

Du kan vælge mellem meget velbeliggende grunde - store og små parcelhuse - nye og ældre boliger.

Unik uddannelsesby – Giv dine børn en god start

Byen har et omfattende og meget varieret uddannelsestilbud.

Byen er på en helt særlig måde præget af at være uddannelsesbyen på Sydvestfyn.

Friluftsliv

Skov, golfbaner, vandreruter og friluftsbad. Glamsbjerg har det hele, når det drejer sig om gode oplevelser i den omgivende smukke natur. 

Erhverv & handel

Særdeles gode tilbud på dagligvareområdet og mange specialbutikker.

Fuld af liv

Friluftsbad, svømmehal, golfbane, mange sportsanlæg, sundhedscenter og det liv, de mange unge uddannelsessøgende giver.