Det sker!

Det sker!

Friluftsliv

Vestfyns Golfklub

Vestfyns Golfklub er anlagt med den danske bøgeskov og de idylliske, fynske marker som fantastiske kulisser. På flere af banens huller går man helt alene – omgivet af den grønne natur og det rige dyreliv. Det er kun spætterne i bøgeskoven og frøerne i de mange søer, der kan forstyrre spillet. Det smukke, gamle klubhus er omkranset af terrassen, hvorfra man har en fantastisk udsigt til flere af banens huller.

Vestfyns Golfklub
Krengerupvej 27
5620 Glamsbjerg

E-mail: info@vestfynsgolfklub.dk
Tlf. +45 63721920
www.vestfynsgolfklub.dk

Skinnecykler

På skinnecykel i den fynske natur
Oplev naturen på en helt ny måde – lej en skinnecykel. En anderledes oplevelse for hele familien. Ruten går mellem Tommerup St. og Assens, undervejs kan man nyde udsigten til Dreslette kirke, Helnæs Bugten og det gamle fiskeleje Thorø Huse. Skinnecyklerne er lette at træde, der er plads til tre eller fire på cyklen. Langs med banen findes rastepladser med borde og bænke.

Besøg hjemmesiden:

www.lilleskov.dk
Download brochure

Glamsbjerg Fritidscenter / Glamsbjerg Friluftsbad

Glamsbjerg Friluftsbad blev indviet i april 1935, af den daværende ejer af Glamsbjerg Hotel, som også ejede friluftbadet de første mange år.

Glamsbjerg Fritidscenter
Mågevej 7,
5620 Glamsbjerg
Email: info@glamsbjergfritidscenter.dk
Tlf. +45 20140593
www.glamsbjergfritidscenter.dk

Glamsbjerg Rideklub

www.glamsbjerg-rideklub.dk
Kastanievej 16.
Tlf. 64 72 21 56

Bøgebjerggård Ridecenter

Vedtoftevej 49, Vedtofte.
Tlf.: 51 94 88 65

Vandre- og løbestier

Glamsbjerg – Søholmstien

Hjerteforeningens lokalkomité Assens og Assens Kommune har etableret seks hjertestier i Assens Kommune. Hjertestierne er motionsruter af 3-5 kilometers længde. Du kan læse mere om hjertestier på www.hjertestier.dk

Se ruten her: hjerteforeningen.dk

Parkruten, Skanneshave og Søholm

Vandre- og løbestierne i Krengerupskoven er nu afmærket med pæle og piktogrammer. Her på siden kan du læse en beskrivelse af turerne, ligesom de er afmærket på kortet nederst på siden.

Se ruterne på kort her: Rutekort

Parkturen – Rød tur (2km – 1/2-3/4 time)

Turen starter ved en parkeringsplads sydøst for hovedbygningen og tæt ved den offentlige vej mod Glamsbjerg.

 1. Hovedbygningen
  Flere steder i parken er der udsigt til hovedbygningen som i forgrunden indrammes af store bevoksninger af rhododendron. Særlig i blomstringstiden maj-juni er dette et betagende syn. Dammene i haven blev anlagt i 1770-erne, først stramt udformet, men senere omlagt da haveanlægget blev ændret i retning af landskabelig stil, senest i 1909.
 2. Mølledam
  Vand er fra mølledammen ført under gårdspladsen i en smal kanal til vandmøllen.
 3. Ladebygninger
  Gennem portåbninqen i staldsården når man ind til gårdspladsen med den 3-længed, okkergule ladegård i rødt bindingsværk. I den østliqe ende af ladegårdslængerne er der senere opført to toetagers pavilloner, henholdsvis folkekøkken og vandmølle.
 4. Vandmølle
  Møllen har kun haft mindre betydning, fordi der kun har været begrænsede mængder vand til rådighed. Vandmøllen er ikke tilgængelig.
 5. Skoda museum
  Skoda museet er grundlagt i 1999 og rykkede i 2001 ind i den gamle kørelade som er genopført efter at være hårdt medtaget af orkanen i december 1999. Museet drives som en selvejende institution.

  Museer rummer ca 25 biler fra den tjekkiske Skoda fabrik. men flere biler er under restaurering. Samlingens ældste bil starnmer fra 1937. og går op til modeller fra 1980’erné som sikkert er kendt af mange danskere. Der findes også flere sjældne koretøjer såsom en tidligere militærvogn fra 1950’erne.

  Museet har oversat en bog om fabrikkens historie der kan føres mere end hundrede år tilbage.
  Flere oplysninger: www.skodamuseum.dk. Tlf. 64 72 3460 (kun om åbningstider). Der er åbent i sommerhalvåret samt for grupper hele året efter aftale.

 6. Hørvævsmuseet
  Museet rummer et storre antal maskinvæve fra Tommeruo Væveri som stoppede produktionen i 1969. Maskinerne stammer fra væveriets grundlæggelse i 1930’erne. I 1993-95 blev vævene doneret til museet som; er placeret i de gamle staldbygninger.

  Hørvævsmuseet er et arbejdende museum. Produktionen foregår dog udenfor åbningstiden på grund af maskinstøjen – en enkelt væv demonstreres dog på rundvisninger. Udover et større antal væve og andre maskiner rummer museet redskaber der blev brugt til dyrkning og forarbejdning af hør, gamle duge, prøvebøger, mønstre mv. Fotomontager viser det gamle væveri og der er skiftende udstillinger om vævning og væveindustri samt historiske duge med servietter og viskestykker.
  Museet rummer en cafe samt en museumsbutik hvor der sælges egne produkter fra museet. Flere oplysninger på tlf. 64 72 28 85 – www.hvm-krengerup.dk

  Vestfyns Musiske Selskab i Glamsbjerg arrangerer koncerter i sommerhalvåret i hovedbygningens store sal eller på Hørvævsmuseet. Program fås på museet eller på det lokale bibliotek.

 

Skanneshave-Rulleskov turene – Gul tur (4½ km og 2 km – 1 1/4 time og ½ time)

Fra vejen mellem Glamsbjerg og Krengerup drejes ned ad skovvejen ved det gamle skovfogedsted “Rullestedet” – skilt med golfbane 300 m – og der parkeres på P-plads ved golfbanen. Fra parkeringspladsen går en sti ind i skoven. Efter at have drejet til venstre ved skovvejen deler ruten sig. Den korte tur går rundt om golfbanen, idet man drejer til venstre i hvert vejkryds. Den lange tur går til højre gennem skoven

Navnes “Skanneshave” stammer fra herregården “Skanør” der sjkal have ligget i dette område omkring 1400 tallet.

 

 1. Mose
  Turen går langs østkanten af et moseareal på ca 80 ha, som er bevokset med birk og gran I stenalderen var der her en sø og bosted, og der er gjort talrige fund af flinteflækker i de omkringliggende marker.

 

Søholmturen – Blå tur (4 og 5½ km – 1 og 1½ time)

Turen starter ved en P-plads for enden af Grønnevej i den sydlige udkant af Glamsbjerg. I Glamsbjerg Hegn kan turen forlænges ind i skoven, ellers går man tilbage ad Oldgyde til P-pladsen.

 

 1. Søholm Sø
  Søholm Sø er på det dybeste sted omkring 15 m dyb. Den udgør del af en mindre tunneldal, som er dannet under slutningen af sidste istid af en smeltevandsflod, der har løbet under isdækket. Søen er omgivet af stejle skrænter, som også ses i den nordlige tørre del af dalen.
 2. Søholm Voldsted
  Voldstedet ligger indskåret i søens vestre bred. Mod landsiden afgrænser den firsidede borgplads, der måler 41 x 32 m, af 4-7 m brede grave. Der er endnu brokker af munkesten og murrester af rå kampesten. Området er i dag tæt bevokset, og voldstedet er ikke tilgængeligt.
 3. Rødeg
  En lille bevoksning af rød-eg som er indført fra Nordamerika. Bladene er opbygget af en række lapper med spidse tænder, og om efteråret får bladene en kraftig rød farve.

Kommende begivenheder

Der er ingen kommende begivenheder.

Omfattende og gode kollektive trafikforbindelser

Der er et meget omfattende kollektivt busnetværk med mange afgange, der gør det nemt at komme til og fra byen – herunder til og fra Odense.

Boligpriser, du kan betale

Du kan vælge mellem meget velbeliggende grunde - store og små parcelhuse - nye og ældre boliger.

Unik uddannelsesby – Giv dine børn en god start

Byen har et omfattende og meget varieret uddannelsestilbud.

Byen er på en helt særlig måde præget af at være uddannelsesbyen på Sydvestfyn.

Friluftsliv

Skov, golfbaner, vandreruter og friluftsbad. Glamsbjerg har det hele, når det drejer sig om gode oplevelser i den omgivende smukke natur. 

Erhverv & handel

Særdeles gode tilbud på dagligvareområdet og mange specialbutikker.

Fuld af liv

Friluftsbad, svømmehal, golfbane, mange sportsanlæg, sundhedscenter og det liv, de mange unge uddannelsessøgende giver.